Utbildningar

Annelie Salminen föreläser och utbildar med utgångspunkt i normer, hbtq, diskrimineringsgrunderna, språk och skrivande. 

 
Här nedan är några exempel på populära föreläsningar och utbildningsuppdrag.
 

Föreläsning: Barn, språk och normer, med Modingarna och alfabetet

Många gamla ramsor visar på en förlegad familjesyn. Med utgångspunkt i den prisbelönta normmedvetna alfabetsramsan Modingarna och alfabetet och diskrimineringslagens grunder, håller författaren Annelie Salminen en föreläsning om språk, normer och hur vi förhåller oss till detta när det kommer till våra barn.
Målgrupp: Personal i förskola och skola, och andra vuxna som arbetar med eller träffar yngre barn i sin vardag. 
 

Workshop: "HBTQ - mer än du tror" - eller - "Vad har HBTQ med mitt jobb att göra?"

Att vara HBTQ-person eller närstående, är så vanligt att alla berörs av det på ett eller annat sätt. Samtidigt är normerna fortfarande så starka, kunskaperna så låga, och fördomarna så många, att diskriminering och psykisk ohälsa är vardag för många. Ibland handlar det om bemötande, ibland om tillgänglighet och ibland om okunskap som skapar hinder i onödan. De senaste rapporterna om transpersoners hälsa visar att hälsoläget blivit sämre. Unga hbtq-personer går med självmordstankar. Äldre hbtq-personer tas inte på allvar. Samtidigt är det fler och fler som vågar vara öppna, och fler som vill förbättra situationen. Under den här workshopen får du grunderna, begreppen och insikterna som du inte visste att du behövde, förpackat i övningar som kopplar det till just din arbetsplats. 
Målgrupp: Kommuner, Landsting, politiker, lärare för äldre åldrar, socialtjänst, m fl. 
 

Föreläsning: Transkunskap med Transammans

Den här föreläsningen erbjuds i Transammans namn. Läs mer här.
Målgrupp: Alla
 

längre Utbildningsupplägg kring diskrimineringsgrunderna

Efter en föreläsning kring hbtq eller diskrimineringsgrunderna (se ovan) brukar en vanlig reaktion bli: "Oj, vi behöver jobba vidare med det här! Men hur?". Ett djupare mångfaldsarbete direkt kopplat till värdegrunden på skolan/arbetsplatsen är ofta nödvändigt för att verkligen göra skillnad på lång sikt. Här skräddarsyr vi ett upplägg med flera träffar där målet är att göra arbetsplatsen så normmedveten som möjligt. 
Målgrupp: Personal
 

Workshop: Skrivflow! Kom igång med ditt Skrivande

Alla kan skriva. Det här är en skrivarworkshop som öppnar upp din kreativitet och skapar skrivflow. 
 

Workshop: Planera ditt skrivprojekt

För dig som planerar ett större skrivprojekt. Här får du verktygen som får dig att lyckas. 
 

Sommarkurser och distanskurser på folkhögskolor och studieförbund

Varje sommar sedan 2010 leder Annelie sommarkursveckan i Skapande skrivande på Åsa folkhögskola. Läs mer och anmäl dig till den här.
Då och då genomförs andra kurser i samarbete med olika folkhögskolor och studieförbund, både kortare och längre på distans. 

loading...