föreläsaren

föreläsningar och workshops

Jag föreläser och utbildar med utgångspunkt i normer, HBTQ+, diskrimineringsgrunderna, språk och skrivande.

Här nedan är några exempel på populära föreläsningar och utbildningsuppdrag.

Föräldrarna på föräldramötet var positiva och intresserade och flera av dem uttryckte sin uppskattning för att vi arbetar med att motverka diskriminering. Det kändes positivt och bra.


- Siv Carrass, förskolechef Västerås Stad

Barn, språk och normer med Modingarna och alfabetet

Många gamla ramsor visar på en förlegad familjesyn. Med utgångspunkt i den prisbelönta normmedvetna alfabetsramsan Modingarna och alfabetet och diskrimineringslagens grunder, håller författaren Annelie Salminen en föreläsning om språk, normer och hur vi förhåller oss till detta när det kommer till våra barn.


Målgrupp: Personal i förskola och skola, och andra vuxna som arbetar med eller träffar yngre barn i sin vardag.

Vad har Kladdkaka med HBTQ+ att göra?

Att vara HBTQ-person eller närstående, är så vanligt att alla berörs av det på ett eller annat sätt. Samtidigt är normerna fortfarande så starka, kunskaperna så låga, och fördomarna så många, att diskriminering och psykisk ohälsa är vardag för många. Ibland handlar det om bemötande, ibland om tillgänglighet och ibland om okunskap som skapar hinder i onödan. De senaste rapporterna om transpersoners hälsa visar att hälsoläget blivit sämre. Unga hbtq-personer går med självmordstankar. Äldre hbtq-personer tas inte på allvar. Samtidigt är det fler och fler som vågar vara öppna, och många som vill förbättra situationen. Under den här workshopen får du grunderna, begreppen och insikterna som du inte visste att du behövde, förpackat i övningar som kopplar det till just din arbetsplats. Du får dessutom nya perspektiv på kladdkaka.


Målgrupp: Arbetsplatser där personalen möter människor i sitt yrke

Jag vill säga stort tack för din föreläsning hos oss i Kungälv! Det känns som flera nya begrepp och tankar kom upp för flertalet kollegor, vilket var ett av målen. Samt flera punkter som har väckt dialogen kring teman som annars inte får samma plats.


- Elin Stern, Trygga ungdomsmiljöer Kungälv

längre Utbildningsupplägg

Efter en föreläsning kring hbtq+ eller diskrimineringsgrunderna brukar en vanlig reaktion bli: "Oj, vi behöver jobba vidare med det här! Men hur?". Ett djupare mångfaldsarbete direkt kopplat till värdegrunden på arbetsplatsen är ofta nödvändigt för att verkligen göra skillnad på lång sikt. Här skräddarsyr vi ett upplägg med flera träffar där målet är att göra arbetsplatsen så normmedveten som möjligt, för att sedan kunna åtgärda de behov som blir tydliga.


Målgrupp: Arbetsplatser där personalen möter människor i sitt yrke

Transkunskap med Transammans

Den här föreläsningen erbjuds i Transammans namn, och jag föreläser ofta om och för Transammans i egenskap av vice förbundsordförande. Föreläsningen går att få i kortare eller längre version, och med inslag av interaktiva övningar. Läs mer på Transammans hemsida.


Målgrupp: Alla som behöver lära sig, uppdatera sig eller fördjupa sig om kön och trans, och transpersoners och närståendes livsvillkor.

upplägget med workshops var väldigt uppskattat. Det har varit givande för oss då alla pedagoger har fått en gemensam grund att arbeta utifrån, vi har mycket att lära men kan känna att vi nu är mer medvetna om hur viktigt det är.


- Maria Tsingos, Ekots förskola Västerås, Hallstahammar, Surahammar

skrivflow

Skrivarkurser och skrivcoaching i olika former har varit en stomme som följt med hela mitt yrkesliv. Nuförtiden håller jag då och då helgkurser eller veckokurser i skrivande, med olika teman som exempelvis

- Kom igång med ditt skrivande

- Skapa ditt projekt från grunden

- Fortsättningskurs och fördjupning

- Lär dig textsamtal och textanalys


Under våren 2020 lanserar jag också min samlade erfarenhetsbank i form av plattformen Skrivflow, där du själv kan välja onlinekurs efter din nivå och ambition, och gå hela kursen i den takt du själv önskar.

Vill du satsa riktigt ordentligt väljer du till personlig coachning med mig att bolla med!